Træt af at se eller vise kedelige tyske film fra 80’erne? Træt af “Wir Kinder vom Bahnhof Zoo”? Tyske film har utroligt meget at byde på!

Der er en tendens i de danske skoler til at vise de samme kedelige tyske film år for år. Det er der ingen grund til! Her får du 5 mega fede tyske film med på vejen, kendetegnet af tyske skuespillere i absolut verdensklasse. Film, som både er præget af tysk humor, tysk filmkultur, tysk politik og tysk skuespillerkunst! Som du vil se, har tysk filmkultur meget at byde på.

 

Like os på Facebook 🙂

 

Türkisch für Anfänger

En tysk film om integration i Tyskland – men fortalt med utrolig god humor. Et fly er tvunget til nødlanding et sted sydpå. 4 unikke personligheder med forskellige etniske rødder ender i en redningsbåd og strander på en ø med kannibaler.


Lammbock

To unge tyskere sælger pizza. Men i pizzaen er der en hemmelig ingrediens: Cannabis. På et tidspunkt går alt galt, da en undercover betjent bliver indviet i deres hemmeligheder. En af de sjoveste tyske film nogensinde – uden at være plat overhoved. Alle skuespillere leverer i denne film en præsentation af særklasse.

 

Das gelbe vom Ei

Vi befinder os på landet i Tyskland. I en tysk landsby fyldt med bonderøve sker der pludseligt et bankoverfald. Men røveren formår ikke rigtigt at holde sig hemmelig. Endnu en utrolig morsom tysk film med sin helt egen charme.

 

Das Experiment

En film som fik international anerkendelse. Das Experiment findes også i en engelsk version (“The Experiment”). Moritz Bleibtreu spiller her en taxi chauffør som keder sig. I en avis læser han en annonce om et forsøg. I et fængsel skal gruppeadfærden testes. Men forsøget kommer på afveje. Alt går galt…

 

Soul Kitchen

Næsten alle tyskere kender denne film. Skal ses – mere er der ikke at sige til det!