Tal

Hamborg er en hansestad og har ca. 1,8 millioner indbyggere, hvilket gør byen til den andenstørste i Tyskland. Storbyen udgør en af Tysklands 16 delstater o er i top 10 over største byer indenfor EU, som ikke er hovedstad i deres medlemsland.

Handlen og byen

Handlen med varer, som bliver og blev transporteret med skibe gennem kanalen og ud til havet, har gjordt Hamborg til den storby, den er i dag. Også dens gunstige placering i forhold til Danmark og resten af Tyskland, har haft en afgørende rolle i byens udvikling. Byen ligger ved mundingen af de to floder “Alster” og “Bille”. Hamborg har i dag Europas 3.største og verdens 8.største havn, hvilket har gjordt byen til en metropol. De mange skibe, som igennem historien har bragt utallige søfolk til byen, har også haft sit præg på visse “syndige” erhverv. I dag er Hamborg, ligesom Amsterdam, bl.a. kendt for sine mange bordeller, hvilket lokker sexturister fra hele verdenen til byen. Prostitution er et lovligt erhverv i Tyskland.

 

Like os på Facebook 🙂

 

Historie

De ældste hustande fører tilbage til det 4.århundrede før hvor tid. I året 810 oprettede Karl den Store en dåbskirke i byen, for at han således kunne omvende nordens hedninge til kristendommen. Af sikkerhedsmæssige årsager byggede man derfor også Kastall Hammaburg. Senere blev regionen dog alligevel overfaldet af vikingerne og slaviske stammer. Da Graf Adolf III. af Schauenburg og Holstein grundlagde handelsbosættelsen i det 12.århundrede, begyndte regionen at få det bedre. Efter at Kaiser Friedrich I. Barbarossa tildelte denne bosættelse havneretten og hele den nedre del af floden “Elbe” handelsprivilegierne, begyndte handlen at vokse sig stærk. Siden da har handlen været fundamentet som Hamborg er blevet bygget på. Senere tegnede Lübeck og Hamborg kontrakt, som førte til det, som man i dag kalder for hansestader. Senere kom 30-årskrigen, hvis rædsler dog ikke nåede Hamborg. Hamborg kunne udnytte denne fordel til at udbygge sit handelsmæssige forspring og styrkede dermed sin position.

Det multikulturelle Hamborg

Tal fra slutningen af 2007 viser, at der dengang boede 257.825 mennesker i Hamborg, som udelukkende havde udenlandsk statsborgskab. Det svarede til 15% af indbyggertallet. Tilstedeværende var 183 nationaliteter. Over en fjerdedel af de tilflyttede beboere kom fra EU’s medlemslande.