Braunschweig udviklede sig i den tyske middelalder til en magtfuld handelsmetropol. I dag ligger byen i delstaten Niedersachsen og er siden 2005 en del af metropolregionen Hannover-Braunschweig-Göttingen-Wolfsburg

Braunschweig har en gammel og ny facade at vise. Byens gamle bydel blev under andenverdenskrig stort set forskånet for de allieredes bomber. Det skyldes delvis, at de britiske styrker havde en aftale med det tyske luftvåben. Aftalen omfattede, at bl.a. uddannelsescentrer (universiteter etc.) skulle forskånes for bombninger. Allerede på det tidspunkt var Braunschweig kendt for forskning og videnskab. Byens universitet var og er både stort, omfattende og gammelt. Især ingeniører fra Braunschweigs tekniske universitet er blandt de mest velansete i Europa.

Vil man opleve Braunschweig, kommer man ikke udenom den gamle bydel. Her findes gamle bindingsværkshuse, små hyggelige gader og masser af steder til en lille frisktappet øl. Her kan man smage en helt særlig atmosfære, som viser byens kultur i et varmt og selskabeligt lys. Hertil hører også livemusik og masser af små restauranter, som kan findes overalt i hele byen – tit i små hyggelige sidegader. Derudover er også universitetet et besøg værd, hvor de forskellige fakulteter ligger samlet og byder på små gemte caféer under grønne træer og omgivet af gamle kulisser. Endeligt afspejler byens forskellige kirker en blanding af katolikker og protestanter, som har hver deres kirke at besøge.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!