Düsseldorf er del af den tyske “Ruhrpott”. Landskabet omkring byen Düsseldorf kendetegnes af industri, miner og andre byer. Området er tæt befolket og er et af de de førende teknologicentre i verdenen for stålstøberi og metalforarbejdning

Siden dampmaskinens opfindelse har horisonten været præget af skårstene og smelteovne. Industriens historie for Düsseldorf og området omkring begyndte med kulminer. Senere kom krigsindustrien til, med et forbedret vejnet og en stor investering i maskinefabrikker. Efter første verdenskrig kom der økonomisk recession, stor arbejdsløshed og forsyningskrise mht. kul. Den tyske krigsgæld blev nemlig afbetalt i form af kul. Mens hele Tyskland sad derhjemme og frøs, kørte tyske tog ind over den franske grænse med bjerge af kul.

I dag fremstiller miner og støberier i et effektivt samarbejde i området omkring Düsseldorf metal og stål – velanset for sin kvalitet i hele verdenen. I 2011 afholdt Düsseldorf en af Europas mest velbesøgte støberimesser. Her deltog også koncerner som BMW. Men støberimesser er ikke de eneste messer, som Düsseldorf har at byde på. Byen råder over et messeområder af store dimensioner. Messeområdet i Düsseldorf huser flere end 1000 udstillere fra 50 forskellige lande årligt. Teknologi og råstofforekomster har sikret Düsseldorf en stærk økonomi med masser af arbejdspladser indenfor industrien. Netop derfor har området tiltrukket mange beboere. Mange tilflyttere kommer også fra udlandet – de fleste fra Tyrkiet. Efter første verdenskrig oplevede området nemlig en kæmpe vækst i efterspørgslen på ressourcer og produkter, hvorfor man søgte med arme og ben efter frisk arbejdskraft.

I selve byen Düsseldorf kan besøgende finde mange spændende seværdigheder, gode spisesteder og hyggelige steder at gå ud om aftenen. Rhinen, den store flod, pynter bybilledet. Det samme gør den gamle bydel med sine mange smukke bygninger. Derudover kan turister få kreditkortet til at gløde på Düsseldorfs indkøbsgade, hvor alle slags varer kan handles ind. Endeligt er også Düsseldorfs kunstmuseum en oplevelse for kunstglade mennesker.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!