På ferie i Tyskland? Her er Tyskholdet.dk’s bud på, hvad du burde se og opleve under et ferieophold i Tyskland!

 

En ferie i Tyskland kan have meget at byde på, lige fra byliv over kultur og natur til action.

 

Ferie i Berlin

Du kan komme til Berlin med både bus, tog, fly eller bil. Valget er dit. Når du først er der, har Tysklands hovedstad meget at byde på. Berlin er en multikulturel by med stor mangfoldighed. Byen har ikke bare en bemærkelsesværdig historie, ikke mindst med murens fald, men også mange smukke områder. Dertil kommer det pulserende natteliv, de mange forskellige og skæve personligheder, som byen kan rumme, og den voksende musik-, kunst- og filmscene. Vi har sagt det mange gange før: Berlin ist eine Reise wert.

 

Ferie i “Sächsische Schweiz”

Nu til noget helt andet. Hvis du er til bjerge, skove og masser af gode vandremuligheder, så er Tysklands sächsische Schweiz lige noget for dig. Bjerglandskabet strækker sig langs den tyske flod “die Elbe” og floden har hen over tusinder af år gravet sig igennem bjergenes karakteristiske sandsten. Bjergene ligger sydvestligt fra Dresden og kaldes også for Elbsandsteingebirge. Til seværdighederne i området tæller fæstningen Königstein, klippebroerne og Lilienstein klipperne. Endnu et bud på hvor du kan holde en del af din ferie i Tyskland.

 

Ferie ved den tyske Bodensee

Som tredje bud på steder du skal se under din ferie i Tyskland vil vi gerne komme med det tyske svar på “havet”: Bodensee. Tysklands største sø. Tag til Bodensee om sommeren! Her kan du fiske, bade, vandre, slappe af, spise god mad og sejle i båd. Et af tyskernes populære feriesteder med mange gode campingmuligheder.

 

Frankfurt 

I Frankfurt kan du finde det, som Berlin ikke kan byde på: Skyskrabere, bankere og natklubber for de rige. Frankfurt er måske ikke Tysklands fedeste by, men det er en af de byer, som man tit stødder på: På vej mod Sydtysklands fører vejen forbi Frankfurt ved siden af motorvejen, på vej med fly til New York eller Bejing fører vejen ofte forbi Frankfurt Airport – byen er blevet en transportmetropol og har efterhånden også en del af byde på. Eksempelvis kan man tage en bådtur på floden Main og se Frankfurt’s belyste industriområder. Om natten kan man desuden feste i én af de vilde natklubber.

 

Skiferie i den tyske Schwarzwald 

Om vinteren kan du opleve det smukke sydtyske snelandskab. I den tyske Schwarzwald finder du udover et hav af ruter til langrendsski også mange gode pister til snowboardere og skiløbere. En oversigt over alle skiområderne i den tyske Schwarzwald finder du her. Men Schwarzwald er ikke kun et bud på en ferie i Tyskland om vinteren. Også om sommeren er området perfekt egnet til en ferie i Tyskland. For eksempel kunne man leje en lille blokhytte ude i skoven, omgivet af natur, frisk luft og fred.

 

Ferie i Tyskland

Skrevet af Linnart Felkl fra Kontakt Tyskland. Tak til FreeDigitalPhotos for billedet.