Ingeniøren bag og chefplanlæggeren for det omstridte “Stuttgart 21”-projekt trækker sig

DB (Deutsch Bahn) meddeler, at Hany Azer trækker sig som chefplanlægger af det omstridte projekt “Stuttgart 21”. Stuttgart skal have en ny og topmoderne underjordisk hovedbanegård. De store omkostninger har fået flere borgere til at gå på gaden – og det i lang tid. DB meddeler endvidere, at Hany Azer utallige gange er blevet offer for personlige angreb per telefon, mail og brevpost.

Hany Azer er en af de mest velansete tunnelingeniører i verdenen. Hovedbanegården i Berlin, hvor det meste foregår dybt nede under jorden, blev konstrueret med Hany Azer som chefplanlægger. Han må derfor anses som en mand med meget stor erfaring indenfor sit fag. Kritikere af “Stuttgart 21” mener ikke, at det var den personlige hetzt som fik Hany Azer til at trække sig. Skal man tro kritikerne af det store projekt, var opgaven for kompleks og de økonomiske risikoer for store til, at Hany Azer kunne bære opgaven. Spørgsmålet ville i så fald være, hvem der så skal overtage rollen som chefplanlægger bag projektet. Hvem kan klare opgaven, hvis ikke Hany Azer kan?

“Stuttgart 21” har været omstridt i medier og politik i flere måneder. Projektet er allerede skudt igang, hvorfor det ikke bliver nemt, at stoppe projektet. Det har det nye regeringsparti i Baden-Württenberg (De Grønne) ellers lovet under sidste valgkamp. Projektplanlægningen har allerede kostet mange millioner euro. Uanset om projektet afsluttes eller ej, vil det koste mange millioner euro endnu.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!