Katastrofen i Fukushima er skyld i, at Angela Merkel & Co. har skiftet mening – Nu skal det snart være slut med atomkraft i Tyskland

Det er ikke lang tid siden, at FDP og CDU besluttede at forlænge “levetiden” af adskillige atomkraftværker, som efter gamle regler ellers var ved at udløbe. Nu har regeringen i Tyskland ændret kurs igen: I 2022 skal det være slut med atomkraft i Tyskland. Angela Merkel ser energireformen som en stor chance for den kommende generation. En omstilling fra fossile brændsler og atomkraft betyder, at nye og topmoderne kraftværker skal bygges. Det skaffer arbejdspladser og øget fokus på forskning. Især forskningen skal være interessant for tysk industri, som i høj grad lever af eksport til andre industrinationer. Hvis Tyskland kan blive førende mht. alternative energikilder, åbnes nye muligheder for tysk eksport.

Det pludselige kursskifte, som regeringen præsenterer de tyske vælgere for, begrundes med katastrofen i Fukushima. Nærmest undskyldende meddeler Angela Merkel, at regeringen har været for tilbageholdende mht. fremmelsen af alternative energikilder. Etik-komissionen fik også indflydelse på beslutningen om, at det skal være slut med atomkraft i 2022.

Aktiemarkedet tager ikke godt imod den nye reform. Det pludselige politikskifte har gjordt energimarkedet mindre troværdigt. Investorer føler ikke længere, at de kan stole på det, som bliver besluttet af regeringen.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!