Også i Japan har katastrofen i Fukushima vagt stor opsigt. I de seneste måneder har kritikken haglet ned over energikoncerner og politikerne. Nu vil regeringen følge Tysklands eksempel om et farvel til atomenergi

I 2022 vil Tyskland efter planen være fri for atomkraftværker. Det har den tyske regering, bestående af CDU/CSU og FDP, besluttet for kort tid siden. Denne beslutningen har vagt kritiske meldninger fra en række regeringer og partier rundt om i EU-zonen. Mange klimaeksperter frygter nu en øget afbrænding af gas, kul og olie – hvilket vil tvinge CO2-udslippet i vejret. Angela Merkel, tyske forbundskansler, taler dog i sine taler udelukkende om en “chance for Tyskland og tysk industri”, en “moderne vej med moderne teknologi” og om “Tyskland som verdensførende nation for alternative energikilder”. Greenpeace har udtalt sig positivt om regeringens skridt – dog kræver også de en bevidst strategi væk fra et øget CO2-udslip.

Trods den heftige debat i Europa har Japan nu valgt at sympatisere med den tyske beslutningen om et farvel til atomkraftværker. Kort tid før katastrofen i Fukushima havde regeringen dog faktisk haft planer om at øge energien fra atomkraftværker med 53% frem til 2030. Den yderst vanskelige politiske tilstand og den meget lave opbakningen i befolkningen har nu nærmest tvunget regeringen ind i en u-vending – helt efter tysk maner. Selvom den japanske regering ikke har talt om noget fast tidsrum, ser planen nu helt anderledes ud. Atomkraftværkerne skal drosles ned – ikke skrues op.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!