Karlsruhe ligger i det sydlige Tyskland og meget tæt på den tysk-franske grænse. Byen er ikke mindst kendt for sit tekniske universitet

Karlsruhe ligger mod syd ud til det bakkede skovterræn ved navn “Schwarzwald”. Her kan man om vinteren stå på ski og om sommeren tage på meget lange vandreture gennem et uendeligt stort skovlandskab. Mod vest ligger Frankrig, mod nord og øst findes utallige vinmarker og små hyggelige sydtyske landsbyer, hvor man under vinsæsonen kan spise på næsten hver eneste lille bondegård. Så står den på frisk vin og hjemmelavet “Flammekage” (Flamkuchen).

I selve byen kan man finde en lang indkøbsgade, en hyggelig park og et meget kendt universitet. Ingeniører fra det tekniske universitet i Karlsruhe betegnes siden 2009 som de mest eftertragtede i Europa. Erhverv og universitet har nemlig slået sig sammen i et projekt, som bærer navnet KIT. Derved har man rustet byen op til at kunne uddanne den absolute elite indenfor ingeniørvidenskaber.

Også Karlsruhe ligger ved den store flod Rhinen. Her blev byen i 1700-tallet grundlagt ved opførslen af slottet Karlsruhe. Siden da er byen vokset, ikke mindst til industrialiseringens tid. Delstaten Baden-Württenberg, som Karlsruhe ligger i, har nemlig ikke for meget frugtbar jord at byde på. Derfor blev regionen særlig kendetegnet af industrialiseringen, hvor mange landmænd så chancen for at opnå en bedre tilværelse. Siden da har regionen rundt om Karlsruhe, Mannheim og Stuttgart været kendt for maskinfabrikker og ikke mindst bilindustrien, repræsenteret af Mercedes og Porsche.

Også for det tyske demokrati spiller Karlsruhe en vigtig rolle. Den tyske forfatningsdomstol holder nemlig til i Karlsruhe. Her bliver domme fældet, som kan forandre det tyske demokratis opbygning.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!