Tyske biler er for mange synonym for tysk kvalitetsarbejde. Hvilke tyske biler er der blevet solgt flest af? Er tyske biler verdens mest populære?

Tyske biler er fortsat populære. Selv i krisetider kunne tyskerne sælge flere luksusbiler end nogensinde før. Mercedes, BMW og Audi har tjent styrtende med penge de seneste 5 år. Men hvilke biler er der blevet solgt flest af?

  1. VW Jetta: Ikke Golfen, bilen som tyskerne selv elsker, men hans bror Jetta er internationalt og aktuelt set den mest populære blandt alle tyske biler. Den nyeste VW Jetta er der blevet solgt over 750.000 eksemplarer af udenfor Tyskland.
  2. VW Golf: Men så blev det alligevel tyskernes favorit – Golfen. Seneste Model, Golf VI, er der allerede blevet solgt over 650.000 eksemplarer af udenfor de tyske grænser.
  3. VW Passat: Og endnu en tysk folkevogn! Denne gang den store familiebil, passaten. Over 560.000 eksemplarer har VW solgt af den nyeste Passat udenfor tyske grænser. Dermed er det aktuelt og internationalt set den tredjemest populære af alle tyske biler.

Selvom Volkswagen sælger de mest populære biler, betyder det ikke, at folkevogn er den bilproducent med størst overskud. En folkevogn bliver ganske simpelt ofte solgt til en meget lavere pris end en Audi, BMW, Mercedes eller Porsche. Som køber kan du udnytte prisforskellen, som ligger i selve mærket. En Audi A6 og en VW Passat adskiller sig kun i relativt få punkter. Mange tekniske komponenter er de samme.

Internationalt set er Volkswagen ikke den mest populære bilproducent. Denne titel går fortsat til den japanske bilproducent Toyota. Med deres Corolla, som der alene i 2011 blev solgt over en million eksemplarer af, producerer Toyota suverænt verdens mest populære bil. Dog har VW i de seneste år, i sær i de sidste 5 år, formået at hale ind på Toyota. Med henblik på omsætningen ligger Volkswagen på en solid andenplads.

 Tyske biler

Skrevet af Linnart Felkl fra Kontakt Tyskland