Tal

Stuttgart er hovedstaden af den tyske delstat Baden-Württemberg. Med sine over 600.000 indbyggere er Stuttgart Baden-Württembergs største by. Bemærkelsesværdigt er også det antal mennesker, som bor i regionen rundt om Stuttgart. Tæller man hele regionen med, kommer man helt op på 2,7 millioner indbyggere. Stuttgart dækker et areal på 207,36 kvadratkilometer.

Katolikker, protestanter og andre

Her bor næsten lige så mange katolikker, som der bor protestanter. Derudover er godt 4/10 af befolkningen hverken katolske eller protestantiske. Tal fra 2005 viser, at fordelingen i Stuttgart så således ud: 31,3% er protestantiske, 26,1% er romerskkatolske og 42,6% er hverken protestantiske eller romerskkatolske. Dog skal disse tal nydes med forsigtighed, da det viser sig, at mange af de helt unge mennesker, i kategorien 0 – 18 år, senere i deres liv bliver del af én af de to religionsgrupper.

Industrialiseringens gennembrug

Landmændene havde ikke meget glæde af landbrugsjorden i Baden-Würtemberg. Jorden er fyldt med store sten og landskabet er meget ujævnt. Mange steder kan der ikke dyrkes andet en vin, som derimod nyder godt af den bagende sol om sommeren. Med industrialiseringen kom fabrikkerne. Folk flyttede til byerne – i sær i Baden-Württemberg, hvor man som bonde oftest var fattig. Stadigvæk den dag i dag er dette en af de afgørende årsager til, at Stuttgart er en teknologiens højborge. Bilen blev opfundet hér. I dag har Mercedes-Benz stadigvæk hovedsæde i Stuttgart og vil formegentlig altid have det. Også Porsche har sit hovedkvarter i Baden-Württembergs hovedstad. Industrialiseringen har gjordt delstaten til en af de rigeste i Tyskland.

Steder som skal ses

  • Porsche Museum
  • Mercedes-Benz Museum
  • Schloßplatz

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!