Jorgos Chatzimarkakis, Silvana Koch-Mehrin og Karl-Theodor zu Guttenberg  har mere end blot en fælles interesse for lignende politiske holdninger . Alle tre har snydt med deres Ph.D-opgaver

Først var det den daværende forsvarsminister Karl-Theodor zu Guttenberg som måtte aftræde sin Ph.D og ministerpost. Nu er to andre kendte politikere røget i samme snydefælde. Også Jorgos Chatzimarkakis og Silvana Koch-Mehrin har bevisligt snydt sig til hver deres Ph.D. Begge kommer fra det liberale parti FDP, som med sin liberalkonservative vælgerkreds må betragtes som et nådesløst publikum mht. snyd med akademiske titler.

Tyskland er et land, hvor høflighed spiller en stor rolle. Det er også et land, hvor man som indehaver af en Ph.D nemmere opnår en stilling, lønforhøjelse eller kredit hos banken. Men hvad siger det egentlig om de tyske universiteter, når de ikke opdager snyderier med “glemte” fodnoter – i et omfang af flere sider sammenlagt. Hvordan kan det selvsamme universitet først udstede og anerkende en Ph.D – for efter flere år at kunne bevise snyd hos samme person. Netop det er tysk statsfjernsyn begyndt at debatere. Og denne debat vil trække sig i langdrag, da flere og flere kendte personer bliver opdaget i at have “glemt” fodnoter i deres værker.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!