Seneste højreekstremistiske terrorangreb i Tyskland, rettet mod indvandrere, kunne have været forhindrede mener eksperter. På den anden side hævder politiet nu, at de er i besiddelse af omfangsrigt bevismateriale.

Det tyske politi kan både melde succes og fiasko. Fiasko fordi politiet i lang tid har undersøgt terrorgruppen NSU og stadigvæk ikke kunne forhindre seneste terrorhandlinger. Succes, fordi politiet nu mener at have beviser nok til, at adskillige gruppemedlemmer kan sendes i fængsel i lang tid.

Tyskland er i chock. Den tyske kansler(inde) Angela Merkel kom med stærke udmeldinger og kræver efterretningstjenestens fulde indsats, oppositionen brokker sig over nedskæringer på offentlige projekter til bekæmpelsen af højreekstremisme i Tyskland og pressen skriver den ene leder efter den anden om “tyske neo-nazister”. Ét synes de at have tilfælles: Angsten for højreekstremisme er ikke forsvundet.

Blodsporet fører helt tilbage til januar 1998, hvor tysk politi opdager og destruerer et laboratorium til fremstilling af sprængstof. Senere i 1999 røves mindst 14 banker i Tyskland. Politiet mistænker NSU for røverierne. I 2000 bliver 10 tyskere med anden etnisk baggrund såret i en undergrundsstation. En ufødt baby mister herved livet. Siden da har blodsporet trukket sin streg gennem nyere tysk historie. Nu synes tysk politi dog at stå med de afgørende midler og Tyskland kan hermed håbe, at højreekstremistisk terror ikke længere er en trussel for det tyske demokrati.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!

Skrevet af Linnart Felkl fra Kontakt Tyskland