Det er påske. Derfor begiver store skarer af tyske bilister sig ud på det tyske vejnet. Men de mange bilister må nok hellere huske at tanke, inden de begiver sig ud på deres tur. Både tankstationskederne Aral og Shell har meddelt, at de grundet den øgede efterspørgsel under påsken kan komme til at mangle benzin. Der er simpelthen næsten udsolgt for både “Super”, “Super Plus” og “E 10”.

Problemet skyldes ikke kun, at aktiviteten hen over påsken har været særdeles høj. Den nyindførte brændselsblanding, bestående af 90% benzin og 10% ethanol, bliver fortsat boycottet af de tyske bilister. Ingen kan rigtig svare på, hvorfor blandingen ikke slår igennem på markedet, idet blandingen synes en løsning på CO2-problemet og bliver støttet offentligt. En af hovedårsagerne synes dog at være, at nogle motortyper ikke tåler blandingen. Som konsekvens af usikkerheden har de tyske bilproducenter udstedt lister over modeller, som tåler den nye ethanol/benzin-blanding. Langt de fleste biler tåler “E10”, men mange bilister forbliver mistænksomme og holder sig til “Super” og “Super Plus”. Rygtet går nemlig også, at bilproducenterne ikke kommer med pålidelige oplysninger, idet de selv er interesseret i E10-blandingens succes. Blandingen gør nemlig, at det vil blive nemmere for de tyske bilproducenter at opfylde de krav, som den tyske regering har stil dem overfor ang. udstødningsgasser og CO2-udslip.

Fortsætter afsætningskrisen med E10-blandingen, vil problemet på lang sigt ligge hos de tyske politkere, som har startet idéen om den nye blanding. Slår projektet fejl, vil det være et slag i ansigtet på tysk miljøpolitik.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!