Tysklands præsident hedder nu Joachim Gauck

Joachim Gauck er Tysklands præsident. Hans CV er langt og imponerende, og hans valg er blevet lykønsket verden over. Hans største emne er frihed på alle planer.

Joachim Gauck er gammel præst, frihedforkæmper, borgerretsaktivist og var indtil murens fald borger i DDR. Han lægger ikke skjul på, at han er blevet mærket af hans tid i DDR, hvorefter han lærte at forstå, hvor vigtig frihed er – og hvad frihed er. Det er blevet til hans hovedemne, som han nævner i næsten alle sine taler.

Med Joachim Gauck har Tyskland fået en præsident, som vil lægge vægt på kontakten til Polen, en præsident som vil forbedre forholdet til den gamle østblok og en præsident som vil værne om den europæiske fred.

Et af Joachim Gaucks selvudvalgte hovedpunkter er, at genskabe tilliden mellem politikere og borgere. Han vil vise vælgerne, at de i ham som tysk præsident har en mand, som ikke svæver over folket. Han vil vise tyskerne, at de lever i et godt land. Et land hvor de kan leve i frihed. Denne frihed er efter hans opfattelse direkte forbundet med den personlige frihed. Derudover vægter han international fred meget højt, og gør også herpå opmærksomt i størstedelen af hans taler.

Joachim Gauck er partiløs, han forfølger ikke nogen fast ideologi. Det betyder dog længst ikke, at man kan betegne Gauck som populist. Tværtimod. Joachim Gauck forfølger strengt sit eget værdiportofolio, frem for alt friheden. Hans talestil er præget af prædikerne, men hans taler falder langt fra kun i god jord hos kristne. I Joachim Gauck har Tyskland fået en præsident, som har gode odds for at blive landets internationalt velanseteste i lang tid.

Vi kan alle glæde os over Tysklands præsident Joachim Gauck. Han er ikke bar den tyske præsident. Han vil være en frontfigur i international politik og en forkæmper for lighed, retfærdighed og fred i hele verdenen. Vi har brug for en mand som den tyske præsident Joachim Gauck. En mand som samler nationerne i krisetider. Tyskholdet.dk siger tillykke til Tysklands præsident.

Skrevet af Linnart Felkl fra Kontakt Tyskland