Tyskland er et stort land med en varieret natur. Oplevelserne dækker alt fra nordens kyststrækninger til sydens vinranker og alpekæder

Tyskland gennemkrydses hvert år af rigtig mange udenlandske bilister. Men de fleste har ikke set meget andet af Tyskland end blot “Autobahn”. Det er en skam, for Tyskland byder på mange smukke naturlandskaber. Her følger et par af de smukkeste nationalparker, som i kan finde under en rejse gennem Tyskland.

Nationalparken Müritz

Nationalparken Müritz ligger i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern. Parken dækker et areal på 32.200 ha og er et enestående naturlandskab. Parken bliver også kaldet for landet med de tusind søer. Her finder i små bække, skovsøer, åer, vådområder og et utroligt mangfoldigt dyre- og planteliv.

Nationalparken Altmühltal

Nationalparken Altmühltal ligger i den tyske delstat Bayern og strækker sig langs den tyske flod Donau – over et areal på 290.600 ha. Her fører den brede flod jer forbi stejle klipper, som er op til 70 meter høje. Flodens enorme vandmasser skabte for 200.000 år siden landskabet, som udover klipper og masser af vand også byder på store skovområder.

Nationalparken Jasmund

Jasmund er en nationalpark i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern. Nationalparken strækker sig over et areal på over 3000 ha. Her, i nærheden af Østersøen, kan i finde store klipper af kridt og skønne skovområder helt ud til stenstranden med det klare vand.

Nationalparken Harz

Nationalparken Harz ligger i delstaterne Sachsen-Anhalt og Niedersachsen. Parken består af et skovområde som dækker 24.759 ha land. I finder åer og bække, stejle stigninger i det mellemhøje bjergterræn og uberørt urskov.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!