Vil du gerne vide hvordan vejret er i Berlin?

Berlin er en populær rejsedestination blandt danskerne. Årligt tager flere og flere danske turister til den tyske hovedstad for at opleve dens alternative, kulturelle og multietniske atmosfære. Men hvordan er vejret?

På denne her hjemmeside kan du se vejret i Berlin: daswetter.com

Berlin er generelt kendetegnet af en meget varm sommer, taget i betragtning, at hovedstaden ligger i den nordlige halvdel af Europa. Om vinteren er Berlin til gengæld en af de koldeste byer i Tyskland. Den sibiriske vinter kommer ind med vinden. Tilfrosne bildøre som skal frigøres med alkohol og varmt vand er derfor ingen sjældenhed i den tysk hovedstad.

Om sommeren kan du som turist som regel glæde dig over vejret i Berlin. De fleste dage er tørre med solskin og en behagelig varme. Byen er vindstille set med danske øjne, og vejret er mere stabilt end i Danmark.

Grunden til det mere stabile vejr er, at Berlin ligger forholdsvis langt væk fra store vandreserver. I Danmark har vi havet, som altid befinder sig i vores nærhed. Er du i Berlin, er havet godt 150 km væk (nærmeste kyst er i Polen). Dermed kan man se frem til mindre vind. Er vejret til gengæld dårligt, vil det være det i længere tid end vi er vant til det fra Danmark.

 

Vejret i Berlin

Skrevet af Linnart Felkl fra Kontakt Tyskland. Tak til freedigitalphotos.net for billedet.