Danmarks genindførsel af grænsekontrollen bliver modtaget med usædvanlig skarp kritik i nabolandet Tyskland. Sagen er ved at udvikle sig til en diplomatisk krise. Men hvad siger de tyske medier egentlig om den danske grænsekontrol?

Videoen, som du kan se forneden, er et klip fra en ARD-udsendelse og omhandler genetableringen af den danske grænsekontrol. Overskriften lyder “Rolle rückwärts”. Klippet kritiserer de danske planer om at genindføre en permanent toldkontrol langs grænsen og ser det som et skridt tilbage i den kulturelle og politiske udvikling mellem Danmark og Tyskland. Bl.a. lægges der vægt på, at virksomhederne profiterer af en grænse uden permanent toldkontrol – og at dansk og tysk kultur blandes bedre uden grænsekontrol.

Nu har også den tyske ambassadør i København (Dr. Johann Christoph Jessen) og den tyske viceudenrigsminister (Dr. Werner Hoyer) meldt klart ud, at de tager afstand fra de melder, det danske folketing udsender.

Nu vil Tyskland sammen med andre EU-lande hindre den danske regering i at opretholde grænsekontrollen. Danske virksomheder stor allerede nu overfor et dansk image-tab.

Hvad er din holdning? Skriv til os på vores Facebook side, i vores forum eller nævn os på Twitter.


Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!