Svindel i et omfang af flere millioner euro med falske malerier

Nogle gange sker det, at et maleri af en kendt maler forsvinder. Maleriet findes i officielle lister over kunstværker af afdøde kunstnere, men er forsvundet. Af og til sker det også, at et sådant maleri dukker op igen – hvilket naturligvis skaber stor opsigt. I Köln sigtes en gruppe falskere for at have tjent millioner på at forfalske netop sådanne malerier. Deres falske malerier var så gode, at kendte og velansete gallerier og specialister troede på, at de var ægte originaler. Svindlen omfatter malerier af Max Ernst, Heinrich Campendonk, Max Pechstein og Fernand Léger.

Medlemmerne af den anklagede gruppe risikerer fængselsstraffe fra 1 til 10 år. De sigtes for svindel med kunstværker i en værdi af flere millioner euro. Anklagen baserer på kemiske prøver af de værdifulde malerier. De kemiske prøver kan vise, om de farver, som er brugt i maleriet, overhoved eksisterede på det datidige tidspunkt.

Sagen er ikke den eneste. Lige nu undersøges 33 malerier, som mistænkes for at være falsk kunst. Læs mere på wdr.de : http://www.wdr.de/themen/kultur/bildende_kunst/faelschungen/110524.jhtml

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!