Sådan kommer du med tog til Berlin!

Vi har tidligere anbefalet at tage til Berlin med bussen fra København, Århus, Aalborg eller Nykøbing. Men du kan også tage toget til Berlin. Og det kan faktisk være ganske billigt og hurtigt! Du skal bare huske at booke i god tid – ellers kan det hurtigt blive til en dyr fornøjelse.

Booker du nemlig i god tid, kan du benytte dig af Deutsche Bahn’s fine “Europa Spezial” tilbud. For sølle 39€ kan du køre med et tyske ICE-tog (Deutsche Bahn’s hurtigste langdistance tog) fra Århus eller København til den tyske hovedstad Berlin. Du kan selvfølgelig stige på i udvalgte byer undervejs.

Du kan booke billeterne fra dsb.dk eller db.de af. Men husk: DU SKAL BOOKE 3 MÅNEDER I FORVEJEN! Og der er hård kamp om de billige biletter. Vi anbefaler derfor, at du planlægger nøje, hvornår du vil til Berlin, for så at booke lige præcis 3 måneder inden afrejsen. Endvidere anbefaler vi dig, at du booker sent om natten/tidligt om morgenen. Er du nemlig for sent på den stiger priserne hurtigt fra 39€ til 70-100€ (og det kan blive dyre endnu, alt efter dagen og efterspørgslen). Generelt gælder det: Det bliver ikke billigere af at vente! Desto længere tid du venter, desto flere penge skal du punge op med.

Deutsche Bahn’s fine “Europa Spezial” tilbud gælder ikke kun rejser mellem Danmark og Tyskland. Det gælder alle europæiske lande. Kravene er dog, at enten afgangs- eller måldestination skal være tysk, og at man skal booke 90 dage inden afrejsen. Desuden er antallet af Europa Spezial billetter selvfølgelig begrænset. Book derfor altid sent om natten for at sikre dig en af de billige billetter. Så kan du se frem til en luksustur i et af Deutsche Bahns lynhurtige ICE-tog.

Tog til berlin

Skrevet af Linnart Felkl fra Kontakt Tyskland. Tak til FreeDigitalPhotos.net for billedet.