Kend til de tyske feriedage og undgå kø på de tyske motorveje

De tyske feriedage er forskellige fra delstat til delstat. Grunden hertil er, at man fra statens side i Tyskland ikke ønsker, at 80 millioner tyskere tager på ferie på samme tid. Derfor har tyske skoleelever ferie på lidt forskellige tidspunkter, alt efter hvilken delstat eleven går i skole i.

På den tyske ambassades hjemmeside kan du finde en oversigt over de tyske feriedage, opdelt efter alle delstaterne:

Hvis du ikke tager højde for, hvornår de forskellige delstater har skoleferie, risikerer du at ende i kø på de tyske motorveje. Derudover har mange ting lukket, når der er skoleferie. Det samme gælder på tyske helligdage.

 

Like os på Facebook 🙂

 

Når der er skoleferie i Tyskland, tager de fleste familier på ferie. I Tyskland er det normalt, at man holder ferie i udlandet. Tyskerne ligger på en ubestridt førsteplads, når det handler om at rejse mest til udlandet. Der findes ingen anden nation i verdenen som rejser lige så meget som tyskerne gør. De fleste tyskere tager til Spanien, men også Caribien og Sortehavet er populære rejsedestinationer for tyskerne. Dog er dette ikke den gruppe, som man skal tage hensyn til, når man gerne vil ud på de tyske motorveje. Det er derimod de tyske familier med børn under 20 år, som man skal tage med i sine beregninger. Her ser det nemlig anderledes ud: De fleste af disse familier tager stadigvæk på ferie i udlandet, men de tager ikke som de andre med fly på ferie – de tager bilen. Tyskerne og deres biler er allerede en kærlighedshistorie i sig selv. Tyske familier og bilferie er derudover et absolut “must”.

Se en samlet ordning over sommerferierne for tyske skoleelever i tidsrummet 2011 – 2017 her.

Tyske feriedage

Skrevet af Linnart Felkl fra Kontakt Tyskland