Mens Grækenland, Spanien og Portugal befinder sig i dyb krise, overvejer Tyskland, som følge af det flotte økonomiske opsving, at sænke skatten

Grækenland vil ikke klare sig uden udenlandsk finansstøtte. Spanien og Portugal lider under en massiv arbejdsløshed. Krisen har sat sit præg på mange lande indenfor eurozonen. Men den tyske økonomi er vokset stabilt, arbejdsløsheden er sunket og industrien har det godt igen. Derfor kører debatten i det tyske parlament nu på skattelettelser.

Nu har også den tyske finansminister Wolfgang Schäuble meldt sig ind i debatten. Den omtalte sum på 10 mia. Euro i skattelettelser anser han for værende urealistisk. Tyskland står i følge finansministeren overfor en stor udfordring i forbindelse med den nye omstrukturering af landets energiforsyning. CDU, CSU og FDP har nemlig vedtaget, at det skal være slut med atomstrøm i Tyskland efter 2022 (læs mere her). Ifølge Tysklands finansminister kræver denne reform finansielle ressourcer i et stort omfang, som skal investeres allerede i 2013. Derfor mener han ikke, at den nutidige situation tillader store og omfattende skattelettelser.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!