De tyske banker har investeret bjerge af penge i græske værdipapirer. Nu frygter den tyske regering, at Grækenlands krise kan udvikle sig til resten af EU.

Den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, opretholder en skrap tone. Grækenland kan ikke regne med mere støtte, medmindre de er villige til at spare offentlige ydelser, privatisere mere og gennemtvinge skrappe reformer. Det fremstår nu meget tydeligt, at den første hjælpepakke til den græske økonomi ikke er nok til, at landet kan komme finansielt på benene igen. Finansministeren ser derfor gerne, at statsejede virksomheder privatiseres. Det er ikke længere nok at spare, mener den tyske finansminister.

Grækenland har siden første hjælpepakke været på streng sparekurs. Vejnettet er allerede delvist ved at blive privatiseret. Men befolkningen bakker ikke den strenge sparekurs op. Faktum er dog, at det ser sort ud for græsk økonomi. Landet har ingen store brands, oplever en svækket turisme og har ikke særlig meget eksport af industriprodukter. Netop det skal reformerne ændre, mener den tyske finansminister Schäuble.

De tyske vælgere bakker ikke længere op om hjælpepakkerne til Grækenland. Derudover kan ingen sige med sikkerhed, hvor mange penge Grækenland har brug for. Partiet “Die Grünen” påstår, at græsk økonomi har brug for 120 mia. euro. Wolfgang Schäuble (CDU) påstår derimod, at behovet er under 50 mia. euro. Hvis Tyskland trækker sig ud af hjælpepakkerne, vil det betyde, at den græske stat muligvis går bankerot. Da Grækenland er med i euro-zonen, vil effekten på den globale økonomi være heftig.

I videoen forneden forklarer den tyske finansminister, at ingen rigtig ved, hvor mange penge Grækenland har brug for.

Læs også om vores anbefalede produkter. Klik her!